Velkommen

Velkommen til den 21. udgave af Aalborg Operafestival!

 

Vi misser stadig med øjnene i denne nye fagre og åbne verden. I et par år har vi på flere fronter fået testet vores tålmodighed og styrke – og vores sindstilstand. Mange af os har vippet på kanten og har måttet kæmpe for at holde følelser og hverdagsliv på plads, så alt ikke væltede i løbet af lang tids isolation og uvished. Og nu er vi fri igen, selvom verden endnu ikke føles helt sikker at være i.

Den store kontrast mellem håbløshed og enorm frisættelse kalder på et rum, hvor vi kan give følelserne frit løb. Hvor der er plads til alt det, verden byder på af vanvid og skønhed, sindssyge og genialitet. Derfor byder Aalborg Operafestival ind til fire tætpakkede dage, hvor vi kan gå på opdagelse både i byrum og vores eget følelsesliv og lade sangen og musikken hjælpe os videre ind i en verden, der dels atter ligner sig selv og på samme tid er helt forandret.

Overalt i by og opland kommer sangen til at pible frem, fra altaner, kirker, pladser, caféer, industribygninger og koncertsale med et væld af forskellige tolkninger af årets tema: Gal eller Genial. Vi trænger til at føle igen, til at mærke fornyet håb i godt selskab og i kendte eller overraskende omgivelser – og når det kommer til at give både tid og plads til de store følelser, er operaen uovertruffen!

Der skal lyde en stor tak til byens og Nordjyllands entusiastiske borgere og kulturinstitutioner, som sammen med Aalborg Kommune, virksomheder, fondspartnere og jer, kære publikum, danner fundamentet for landets ældste operafestival.

Velkommen til den 21. udgave af Aalborg Operafestival!

Peter Rønn
Festivalleder