Afholdt
14
08
2023
 
Mølleparken

Kl. 10:00

Fri entré

Arrangementet kræver tilmelding (find link i teksten herunder).

Varighed: 45 minutter

Syng højt!

Uropfør Troldeprinsessen med flere tusinde børnestemmer

Med opførelsen af den nyskrevne børneopera Troldeprinsessen, inviteres du til fællessang med over 2000 børne- og voksensangere blandt publikum.

Syng Højt! ́s mission er at præsentere landets mindste borgere for en ny musikgenre med de bedste artister hvert år. I år er genren opera og opførelsen under Aalborg Operafestival markerer samtidig startskuddet til en efterfølgende Syng Højt! landsturné. Tre måneder før forestillingen får vuggestuer, børnehaver og indskolinger tilsendt sangmateriale og øver sig på hvad der kulminerer i en unik, udendørs fællesforestilling.

Troldeprinsessen spilles af den danske sopran Dénise Beck, som flankeres af troldefar i svenske baryton, Fredrik Zetterström. Begge operasangere har optrådt på nogle af de mest prestigefyldte scener i verden. Med på scenen er også de populære Youtube-stjerner, Popsi & Krelle, og 11 veloplagte musikere fra Danmarks Underholdningsorkester. Repertoiret er sammensat af værker fra Dvořák, Verdi, Offenbach, Bizet, Puccini, Mozart og Popsi og Krelle, og teksterne er omskrevet til forestillingens dramaturgi af Marie Dalgsaard Rønn fra DR ́s Lille Nørd.

Aalborgs ældste borgere fra ældrecentre og plejehjem inviteres også med til at få et “skud børneenergi".

Der er fri entré, men tilmelding kræves på: www.synghøjt.dk/

Sted: Mølleparken

Medvirkende:
Dénise Beck, sopran
Frederik Zetterström, baryton
Popsi og Krelle
Børnekor, scene: Skipperkor og Clementines ved Tanya Hestbech, dirigent
Publikumskor:Børn, pædagoger og lærere fra 60 institutioner i Aalborg Kommune

Holdet bag:
Solveig Gade, dramaturg
Klaus Mulbjerg, tryllekonsulent
Ida Sofie Larsen, kostumier og scenograf
Rikke Schou Olesen, sangpædagogisk materiale
Ivan Olsen, musikalsk arrangør
Marie Dalsgaard Rønn, manusforfatter, librettist og instruktør
Peter Rønn, koncept og kunstnerisk / pædagogisk ledelse
Den Bedste Musik og Kunst til Alle, produktion

Syng Højt! i Aalborg er arrangeret af Foreningen Den Bedste Musik og Kunst til Alle i samarbejde med Aalborg Operafestival ved Musikkens Hus og støttet af Aalborg Kommune, Spar Nord Fonden og William Demant Fonden. Landsturnéen er støttet af A. P. Møller Fonden, Axel Muusfeldts Fond, Ole Kirks Fond, William Demant Fonden, Ole Kirks Fond, Dansk Tennis Fond, Danmarks Underholdningsorkester og Have Kommunikation.