16
08
2024
 
Aalborg Klosters indergård

Kl. 17:00

Billetter: 150 kr. + gebyr

Prinsens Musikkorps med Andrea Pellegrini

Opera i historiske omgivelser

Igen i år samarbejder Aalborg Operafestival med Prinsens Musikkorps. I år er vi beærede over at kunne præsentere en af landets mest efterspurgte stjerner i opera- og koncertsammenhæng: danske mezzosopran Andrea Pellegrini.

Koncerten afholdes i helt unikke rammer i klostergården ved Aalborg Kloster, hvor vi ser frem til at være blandt historiske, smukke bygninger fra 1400-tallet og fylde gården med bragende musikakkompagnement fra Prinsens Musikkorps, dirigeret af Henrik Engelbrecht og med Andrea Pellegrinis enestående røst. 

Andrea Pellegrini
Andrea Pellegrini er uddannet på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og fra Opera Akademiet.

Hun debuterede på Det Kgl Teater som Rosina i Rossinis Barberen i Sevilla i 2006 hvorefter hun både dér og på landets øvrige scener har sunget mange andre roller som f.eks. Carmen i Bizets Carmen (2019) og Amneris i Verdis Aida (2022), på Opera Hedeland, og Eboli i Verdis Don Carlos på Folkeoperaen i Stockholm.

Gennem både karriere og studietid har Andrea Pellegrini vist en særlig interesse for at bringe den klassiske musiktradition ud over rampen i nye sammenhænge. Folkeliggørelsen af den klassiske musik er en rød tråd.

Prinsens Musikkorps 
Prinsens Musikkorps er et messingorkester med slagtøj og består af 16 professionelle musikere. Musikkorpset tjener både Kongehuset, Forsvaret og den danske befolkning. Prinsens Musikkorps er særligt kendt for sin store musikalske spændvidde.

Koncerten dirigeres af Henrik Engelbrecht. Siden 2012 har Henrik Engelbrecht dirigeret en række forskellige orkestre. Sammen med Prinsens Musikkorps var han dirigent ved sidste års koncert i klostergården.

Sted: Aalborg Kloster, Klostergården

Prinsens Musikkorps 1