18
08
2024
 
Det gamle rådhus, Nørresundby

Kl. 14:00

Billetpris: 100 kr. (50 kr. for studerende)

Varighed: 1 time

Mozarts kvinder

En akustisk rejse med Mozart

Forestillingen Mozarts Kvinder er en intim musikforestilling med den menneskelige stemme og krop i centrum. Musikken er akustisk, spillet på cello og klaver. Det er enkelt og Mozarts univers af vellyd er det bærende musikalske element. 

Et udvalg af sopranarier fra Mozarts operaer vil bringe de forskellige kvindekarakterer til live. Kvinder, der alle lever, føler, flirter, skændes, frygter og rives med af de følelser, der strømmer igennem historierne og musikken. I oplysningstiden, som disse kvindeportrætter udspringer af, ligger en subtekst af oprør og længsel efter forandring, men samtidig tyngden af sociale normer og rammer.

Sammen med sopranen Lea Quortrup hvirvles og vikles vi ind i kvinderollerne i samspil med cellist Marie-Louise Lind og pianist Troels Roland, og der er lagt op til en intim, følelsesmættet tour-de-force gennem kvindeliv i 1700-tallet og i dag. 

Mette Borg er dramaturgisk konsulent på forestillingen og vigtige perspektiver i Mozarts kvindeportrætter reflekteres og stilles i forhold til vores nutidige bevidsthed om køn, krop og kvindeliv.

Sted
Det gamle rådhus
Torvet 5, 9400 Nørresundby

Medvirkende:

  • Lea Quortrup, Sopran
  • Marie-Louise Lind, Cello
  • Troels Roland, Klaver
  • Mette Borg, Dramaturgisk konsulent og programtekst

 

Forestillingen sker med støtte fra Dansk Skuespillerforbunds produktionspulje og William Demant Fonden.