Afholdt
13
08
2022
 

Kl. 23:30

250 kr. (Studerende eller under 30 år: 150 kr.)

Varighed: 1 time og 30 minutter inkl. en kort pause.

Festivalen byder på en forfriskning i pausen.

Gal konge på Spritten

Spektakulær natkoncert med lysdesign i Brænderitårnet

Sidste års ”altansanger” Gustav Johansson og det norske sinfonietta Insimul udfordrer dine sanser i Brænderitårnet på Aalborgs gamle spritfabrik. Dirigent Bjarte Engeset leder os igennem aftenens hovedværk Eight Songs for a Mad King, som er fortællingen om Kong George III, der i starten af sin regeringstid tegnede til at blive en god konge, men blev syg med porfyri, demens og skizofreni. Isoleret fra alle, låst inde i et fugletårn af sin egen søn og nu både døv og blind, gik den store konge fra genial til gal. Et værk, der i sin udførelse kræver en helt unik sangteknik.

På programmet er også danmarkspremieren GBG Hardcore – et eksplosivt stykke, hvor stemmen bruges af alle musikerne på scenen. Danske Per Nørgård er repræsenteret med et slagtøjsstykke hvor skåle udgør musikkens ”sang”, og sågar en uropførelse er på programmet i form af Connor McLeans værk fra 2022, som er tilegnet Gustav Johansson.

En helt unik avantgardekoncert iklædt lysdesign og en akustisk klang af en anden verden.

Sted: Brænderitårnet, Spritten

Medvirkende:
Gustav Johansson, bas
Bjarte Engeset, dirigent
Insimul Sinfonietta
Morten Nielsen, lysdesign
Rob Hesp, koreograf

Instruktion:
Helga Guren og Anne Sofie Keller Brandsborg

Koncerten er arrangeret af Aalborg Operafestival i samarbejde med Spritten A/S, og støttet af Stavanger Kommune og Norsk Kulturråd.

Foto:
Rob Hesp