Afholdt
08
08
2021
 

Kl. 15:00

350DKK

Særpris for Årskortholdere og unge under 25 år: 290DKK

Nordkraft

Jakob Ejersbos Nordkraft forvandlet til opera.

Jakob Ejersbos Nordkraft forvandlet til opera.

Er du aalborgenser, eller interesserer du dig for litteratur eller film, er der gode chancer for, at du allerede kender alt til Jakob Ejersbos Nordkraft og bogens dystre Aalborg-univers i 90´erne – en vindblæst underverden, der myldrer med narkomaner, desperadoer og skæve eksistenser.

Når den litterære nyklassiker springer ud som operaopførelse under Aalborg Operafestivals 20 års jubilæum får fortællingen en ekstra dimension. Der bliver således skruet ned for det genkendelige og op for det udforskende. For hvordan lyder et misbrug egentlig? Hvordan gengives den emotionelle klangbund, som indrammer narkomani og følelsen af ikke at passe ind?

Det er netop det, som komponist Signe Lykke, scenograf Christian Albrechtsen, instruktør Anja Behrens og Copenhagen Opera Festival prøver at få skovlen under med et særligt fokus på den emotionelle kraft – på den menneskelige afgrund og den betingelsesløse kærlighed – som bogen rummer, 

Urpremieren sker selvfølgelig på Teater Nordkraft og bliver i sandhed et ægte stykke Aalborg-historie!

Urpremieren på Opera Nordkraft er arrangeret af Aalborg Operafestival i samarbejde med Teater Nordkraft og Copenhagen Opera Festival, og rykker efter opførelserne i Aalborg til København. Nordkraft er initieret og produceret af Copenhagen Opera Festival. 

Medvirkende:
Signe Lykke, komponist
Nila Parly, libretto
Jakob Hultberg, dirigent
Anja Behrens, instruktør
Christian Albrechtsen, scenografi og kostumer
Mikael Sylvest, lysdesign

Sangere og musikere:
Nana Bugge Rasmussen, David Kragh Danving, Daniel Carlsson, Valdemar Villadsen, Nils Gustén, Gitta-Maria Sjöberg, Sophie Haagen, Cassandra Lemoine, Steffen Bruun, Morten Thunbo, Noora Hannula, Marluze da Cruz, Ars Nova Copenhagen, musikere fra Copenhagen Phil, Halvcirkel og Copenhagen Opera Festival.

Forestillingerne er muliggjort med støtte fra Statens Kunstfond, Bikubenfonden og Det Obelske Familiefond.