Afholdt
07
08
2021
 

Kl. 12:00

Gratis

Altankoncerter Tyskland

Oplev operasang fra 12 altaner under hele Aalborg Operafestival. Fire sangere – fire stemmekategorier – og fire rejser ud i Europa.

Altankoncerter

Det er tid til at gå på opdagelse i midtbyen og et enkelt stenkast ud i Vestbyen, og kigge op-på jagt efter den næste koncert. Over festivalens fire dage bliver hele 12 altaner omdannet til miniature-scener, når sangstuderende og nyuddannede operasangere fra landets musikkonservatorier præsenterer opera fra Italien, Frankrig, Tyskland og England.

På festivalens første dag er det mezzosopran Kirsten Voss, der sammen med guitarist Andreas Lassen Nielsen, vil fremføre tre italienske koncerter i ægte serenadestil, med balkonen som det helt oplagte sted til at proklamere kærlighed fra.

Næste dag skal vi til Frankrig, når baryton Simon Sumal i selskab med akkordeonisten Yngvild Ruud præsenterer fransk renæssance-opera og uddrag fra både Bizets Carmen og Gounods Faust.

Festivalens tredje dags altankoncerter inviterer publikum med ned af de tyske floder, når sopran Helle Gössler synger arier af blandt andre Strauss og Lehár, akkompagneret af Den Jyske Operaspianist Peter Pade.

På festivalens sidste dag er det den svenske bas Gustav Johansson, som, akkompagneret af YngvildRuud på akkordeon, synger et spændende, engelsk repertoire fra tre velvalgte altaner.

Læn nakken tilbage og lad dig forføre af toner af blandt andre Purcell og Kern. Der er fri entré til alle Altankoncerter og de varer 20 minutter hver.Tyskland

Tid: Lørdag d. 7.august kl.12.00, 15.30 og 17.30

Sted: Kl.12.00 Salling Rooftop, Nytorv 8
Sted: Kl. 15.30 Ulla Terkelsen, Kastetvej 36
Sted: Kl. 17.30 Boulevarden 4, 3. sal

Medvirkende: Helle Gössler (sopran), Peter Pade (klaver)