Afholdt
07
10
2020
 

Kl. 11:00

Gratis

Lukket arrangement

Opera til Kaffen

Selvom Aalborg Operafestival er blevet udskudt til 2021, skal nordjyderne ikke snydes for musikalske oplevelser. Derfor tager Aalborg Operafestival og sopran Helene Hvass Hansen de kommende uger rundt til de nordjyske plejehjem med turnéen Opera til Kaffen.

- I en udfordrende coronaperiode, der i høj grad også har påvirket vores ældre borgere, ønsker vi at give dem en hyggelig og sikker sangoplevelse til kaffen på højeste kunstneriske niveau. Sang berører og styrker fællesskabet, og det ønsker vi at bidrage til med denne turné. Samarbejdeth med de mange plejehjem og Ældre- og Handicapforvaltningen har været fortrinligt, og nogle steder har de ældre allerede planlagt at lade ”boblerne springe” til koncerten, fortæller leder ved Aalborg Operafestival, Peter Rønn.

Hos Aalborg kommune er man også begejstret for initiativet, der ifølge rådmand Mads Duedahl skaber et kærkomment afbræk i hverdagen på plejehjemmene.

- Det er en fornøjelse at se, hvordan kulturlivet tager ansvar for at sprede liv og glæde hos ældre i denne svære og mærkelige tid. De ældre på plejehjemmene har aldrig haft mere brug for værdifulde indslag i deres hverdag, lyder det fra rådmand Mads Duedahl.

Opera til Kaffen er udviklet i 2015 af Helene Hvass Hansen i samarbejde med Fonden Ensomme Gamles Værn. Turnéen er støttet af Musikkens Hus, Statens Kunstfond, William Demant Fonden og Aalborg Kommune.

Vi glæder os til at dele denne klassiske koncertoplevelse i uhøjtidelige rammer.

Tid og sted

September:
7. september, Birkebo plejeboliger i Aalborg, Otiumgården i Aalborg
8. september, Thulebakken 2, 4 og 20 i Aalborg
9. september, Sofiegården i Aalborg
10. september, Fremtidens Plejehjem i Nørresundby

Oktober:
20. oktober, Biersted aktivitetscenter i Biersted, Thomasminde plejebolig i Aalborg
21. oktober, Hellashøj plejehjemsboliger i Klarup, Elmely plejeboliger i Nørresundby
22. oktober, Lollandshus plejehjemsboliger i Aalborg, Danahøj plejecenter i Aalborg
23. oktober, Fjerritslev aktivitetscenter i Fjerritslev, Plejecenter Solvang i Aars

26. oktober, Gug plejehjem i Aalborg SØ
27. oktober, Sirius Plejebolig i Aalborg

Arrangementerne er forbeholdt husenes beboere og deres nærmeste.