Afholdt
08
08
2019
 

Kl. 21:00

DKK 200,- og stud. DKK 150,- inkl. gebyr

Tlf.: 60203000

E-mail: info@musikkenshus.dk

Corpus - Åbningskoncert

Aalborg Operapris uddeles i år i helt nye rammer. Oplev Aalborg Klostergård blive oplyst af lyseffekter, mens jazzikonet Palle Mikkelborg og DJ Mike Sheridan akkompagnerer Helene Gjerris.

Arrangementet starter med den officielle åbningstale og dette års modtager af Aalborg Operapris afsløres. Prismodtageren sætter Aalborg Operafestival officielt i gang med en velvalgt tone, og uropførelsen af værket Corpus kan begynde.

Festivalleder Peter Rønn har sammensat et hold af landets største kunstnere inden for opera, jazz, elektronika, videokunst og lysdesign. I anledning af 500 året for skabelsen af Aalborg Klosters kalkmalerier belyser kunstnerne kryptmaleriernes særlige forhold til det kropslige element. Det sker i et intenst og betagende samspil inspireret af de sidste fem århundreders operarepertoire. 

Koncertforestillingen foregår udendørs og er særligt skabt til den smukke klostergård, hvor de gamle bygninger og stenbesatte grundplan gør akustikken unik til opera. Klostrets endevæg forvandles til et 60 m2 stort lærred med lysdesign og kunstnerisk bearbejdede videoprojiceringer af kalkmalerierne.

 

Medvirkende

Helene Gjerris, mezzosopran
Palle Mikkelborg, trompet 
Mike Sheridan, Cristal Baschet og elektronika 
Vibeke Bertelsen, videokunst
Mariliis Kundla, lysdesign
Peter Rønn, idé og iscenesættelse