Afholdt
09
08
2018
 

Kl. 19:30

Dkk. 175,- inkl. gebyr

Operafestival 2018

Åbningskoncert med Aalborg Symfoniorkester

Velkommen til Aalborg Operafestival 2018.

Åbningskoncerten byder på smukke uddrag fra bl.a. Carmen, Eugen Onegin, Lohengrin og Den Glade Enke med solisterne Cornelia Beskow og Magnus Vigilius. Glæd dig til at genopleve de to solister fra Aalborg Symfoniorkesters internationale sangkonkurrence, The Lauritz Melchoir International Singing Competition, hvor Beskow vandt konkurrencen i 2017, og Vigilius blev nr. to i 2014.

Vigilius er flere gange blevet fremhævet som blandt de mest lovende i den nye generation af danske Wagnersangere. Denne position slog han fast med syvtommersøn, da dansk scenekunst blev hyldet ved Årets Reumert i Skuespilhuset i København den 9. juni 2018. Her vandt Vigilius prisen for Årets Sanger for hans rolle som Siegmund i Den Ny Operas opsætning af Valkyrien. 

De to sangere har nu fuld fart på karrieren med store solistopgaver i hele Europa. Cornelia Beskow har i øjeblikket stor succes på Kungliga Operan i Stockholm, og Magnus Vigilius kan bl.a. se frem til solistdebut ved festspillene i Bayreuth i 2020.

Dirigenten Giordano Bellincampi er et efterspurgt navn verden over, så publikum kan trygt læne sig tilbage og nyde en stor operaaften.

Aalborg Symfoniorkester spiller en stor rolle i årets festival, og medvirker både ved aftenens koncert og i de skønne Rebild Bakker. 

Inden åbningskoncerten bør man ikke snyde sig selv for “Opera Minor”, en halv times uddrag fra Tryllefløjten, som foregår i og omkring en gammel Morris Minor, der står i foyeren. Sangstuderende fra Det Jyske Musikkonservatorium optræder og historien bindes sammen af festivalleder Jakob Næslund. "Opera Minor" starter kl. 18.30, og det er gratis.

Medvirkende

Cornelia Beskow, sopran
Magnus Vigilius, tenor
Giordano Bellincampi, dirigent