Afholdt
13
08
2017
 

Kl. 15:00

DKK 175,- inkl. billetgebyr

(Begrænset antal pladser)

Silent Zone

Ny dansk opera tager familietabuer under tyst behandling

Endelig har vi fundet det helt rigtige sted til Silent Zone, en industrihal på Gasværksvej, direkte ud til fjorden. Dan Cut flytter ud, vi flytter ind og foran os ligger et stort arbejde med at gøre hallen klar til operafestival. Forestillingen er en helt ny dansk opera med et socialt og moderne tema og en besætning der både er utraditionel og imponerende. Den består af tre sangere, seks musikere og et børnekor. Slagtøjsspilleren Ying-Hsueh Chen beklæder den vigtige rolle som datteren og i de bærende roller som forældrene kan vi opleve de to kongelige sangere Gitta-Maria Sjöberg og Sten Byriel.  Louise Alenius skrev librettoen efter først at have indsamlet udsagn fra pårørende, der havde haft døden tæt inde på livet – og dermed set, hvad den uundgåelige nedtælling af og til gør for vores vilje og evne til at konfrontere fortidens spøgelser.

Scenografien er en lejlighed, formet og belyst som en skulptur, publikum kan gå rundt om. Vi lover en stor kunstnerisk oplevelse og én ting er i hvert fald helt sikkert; det kommer ikke til at gentage sig.

Komponist og Librettist: Louise Alenius
Iscenesættelse: Tue Biering

5 hjerter i Politiken

"Silent Zone, om incestofre, er et stramt struktureret mareridt. Sjovt er det ikke, men som kunstværk fungerer det fremragende". - Thomas Michelsen, Politiken

Medvirkende:

Morten Grove Frandsen, kontratenor
Gitta-Maria Sjöberg, sopran
Ying-Hsueh Chen, slagtøj

Lea Emilie Brøndal Pedersen, musiker
Louise Gorm, musiker
Jenny Lüning, musiker
Louise Schrøder, musiker
Andreas Hjort Jessen, musiker

 

Arrangør Aalborg Operafestival & Teater Nordkraft
Operaen er bestilt af og uropført under Copenhagen Opera Festival
NB: Forestillingen spilles på engelsk