18
08
2023
 
Aalborg Klosters indergård

Kl. 17:30

125 kr. (siddepladser, unummererede)

Varighed: 75 minutter

Prinsens Musikkorps

Prisafsløringer i Aalborg Klosters klangfulde indergård

Prinsens Musikkorps og dirigent og operaekspert Henrik Engelbrecht præsenterer et bredt repertoire fra 1800-tallets mest populære operaer – arrangeret for messingensemble, præcis som det lød på torvene i Danmark dengang.

For 150 år siden var netop byens lokale militærorkester den første oplevelse af opera for langt størstedelen af Danmarks befolkning. De få gik i Det Kongelige Teater – de mange hørte de kendte arier af Rossini, Verdi og Bizet helt uden sangere, men i stedet med trompet, basun og horn som soloinstrumenter på byens torv om søndagen. Nu genopliver Prinsens Musikkorps og Engelbrecht stemningen fra dengang med betagende toner fra 1800-tallets mest populære operaer. Kom til stemningsfuld koncert –og hør samtidig historien om militærmusikkens enorme betydning for det store flertal af landets indbyggere dengang ... ikke mindst på operaområdet.

Denne aften afsløres vinderen af den traditionsrige Aalborg Operapris og for anden gang uddeles også Aalborg Operapris – Juniorkategorien.

Sted: Aalborg Klosters indergård

Medvirkende:
Henrik Engelbrecht, dirigent og konferencier
Vinder af Aalborg Operapris 2023
Vinder af Aalborg Operapris 2023 – Juniorkategorien
Prinsens Musikkorps

Aalborg Operapris er støttet af Det Obelske Familiefond.